utorok 18. októbra 2022

Údené rýdziky v bylinkovom oleji

Všetci milovníci húb pozor! Pripravte sa na jedinečný gurmánsky zážitok. Údené rýdziky v bylinkovom oleji Vás zahrnú explóziou nových chutí. Prirodzená korenistosť rýdzikov tu je podporená bylinkami a cesnakom. Slnečnicový olej v ktorom sú naložené celkovú chuť ešte zvýrazní. A celé to pretkáva ľahučká chuť a vôňa po údení. 

Môžete ich zjesť len tak samé, alebo nimi ochuťte špagety, rizoto, ryžové rezance. Ak chcete spravte si z nich  hubovú vaječnicu. Výborná je kombinácia s duseným červeným mäsom. Dobrú chuť.


Rýdziky boli nasolené a zaúdené teplým dymom na bukovom dreve. Následne naložené do pohárov spolu s tymiánom, majoránkou, cesnakom, čiernym korením a zaliate za studena lisovaným slnečnicovým olejom. Dva krát sterilizované pri teplote 90 °C po dobu minimálne jednej hodiny.

Obdobným spôsobom môžeme sterilizovať aj rýdziky vyprážané, pečené, alebo varené. Na takýto spôsob konzervácie sú vhodné aj iné druhy húb, napr. pôvabnice, alebo pečiarky.

Trvanlivosť výrobku je obmedzená. Doporučujem skonzumovať do 6. mesiacov od dátumu výroby, potom môže dôjsť k výraznému zhoršeniu chuti. Skladujte na chladnom a tmavom mieste. Po otvorení ihneď spotrebujte. 


                                       Vyrobené 10.10.2022

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára